CASE IMI HYDRONIC ENGINEERING

IMI Hydronic Engineering on osa suurta Brittiläistä IMI plc –konsernia, joka on maailman suurimpia lvi-alan järjestelmätoimittajia. Suomessa IMI:n ratkaisuja on käytetty muun muassa maailman suurimmassa risteilyaluksessa, Allure of the Seas:ssa. Vantaalla sijaitsevan yrityksen 400 neliömetrin toimitilat poikkeavat nykyisin huomattavasti alan mielikuvasta. Kaukana ovat teollisuusmaiset, tylsät ja melamiininhuuruiset toimitilat. Uudet tilat suunnitteli Visual Design Finland VDF Oy.

 

”Kyllä kehuja tulee edelleen niin työntekijöiltä kuin asiakkailtakin”, Jorma Kukkonen, IMI Hydronic Engineeringin toimitusjohtaja kehaisee vuonna 2014 valmistuneita raikkaita toimitiloja.

 

”Halusimme osoittaa innovatiivisuuttamme ja edelläkävijyyttämme myös toimitiloillamme. Parikymmentä vuotta vanhat tilamme eivät enää palvelleet tätä tavoitetta. Pyysimme muutamaa toimistoa antamaan näkemyksensä uusiksi tiloiksemme ja päädyimme näkemämme perusteella VDF:iin yksimielisellä päätöksellä” Kukkonen taustoittaa toimitilauudistusta. Nykyiset tilat ovat ensi näkemältä modernit, raikkaat ja hyvin epätyypilliset miesvaltaisella toimialalla. Vaikutelma edelläkävijästä muodostuu nopeasti.

 

”VDF oli meihin hyvin sitoutunut. Suunnittelija oli kokoajan läsnä, tavoitettavissa puhelimitse ja usein myös paikan päällä. Emme voisi olla tyytyväisempiä heidän työskentelyynsä ja uusiin tiloihimme.” Pääasiassa toimitilat modernisoitiin, mutta vanha, pieni neuvotteluhuone sai uuden ilmeen lisäksi lisäneliöitä ja uutena rakennettiin myös tuotteiden kiinteät demorampit.

 

”VDF toimitti meille myös tarvittavat uudet kalusteet. Yritin hieman itsekin kartoittaa vaihtoehtoja, mutta totesin nopeasti, että hinta on kohdallaan eikä aikaani kannata tuhlata kalustekuvastojen selailuun vaan pysyn siinä, minkä parhaiten osaan” Kukkonen naurahtaa kertoessaan kalustehankinnoista. Uudistuksessa hyödynnettiin menestyksekkäästi  myös olemassa olevia kalusteita ilmeen kärsimättä.

 

”En kyllä keksi mitään negatiivista sanottavaa. Näin jälkikäteen on tietysti helppo sanoa, että VDF:n projektin johtaja –palvelu olisi kyllä ollut harkitsemisen arvoinen. Sen verran remontoinnin koordinointi itseäni kyllä työllisti” Kukkonen summaa uudistusprojektin.