CASE ORAL HAMMASLÄÄKÄRIT

Oral Hammaslääkärit on Suomen johtava hammaslääkäripalveluita tarjoava ketju. Oral toimii Helsingistä Rovaniemelle 46 vastaanoton voimin ja tarjoaa kaikki suunterveyden hoidon palvelut saman katon alta. Oral uudisti brändiään vuonna 2009 ja samalla vanhat sekä tulevat toimipisteet haluttiin sisustaa raikkaiksi ja viihtyisiksi uuden ajan hammaslääkärikeskuksiksi. Vastuun uudistuksesta sai harteilleen Sini Haverinen, Visual Design Finland VDF Oy:n pääsuunnittelija.

”Näiden vuosien aikana minulle on muodostunut 100 prosenttinen luotto Siniin ja se kattaa kaikki osa-alueet”, suitsuttaa Oralin toimipisteistä vastaava hankintapäällikkö Jaana Syväoja. ”Sinillä on uskomaton ammattitaito tilasuunnittelussa. Hän tulee paikalle ja huomaa puolessa tunnissa kymmenkunta asiaa, joita kukaan meistä ei ollut ajatellut lainkaan. Tilamme ovat raikkaan ilmeensä lisäksi erittäin toimivia ja siitä kiitos kuuluu VDF:lle. Kirsikkana kakussa ovat Kampin toimipisteeseemme suunnitellut akustiikkalevyt, joita monet ihastelevat ja kehuvat.”

Oral on alan edelläkävijä ja jatkuvassa kehitysprosessissa. Keväällä 2016 Oral julkaisi ensimmäisenä alan toimijana OmaOral -palvelun, joka helpottaa asiakasta suunterveyden hoidossa sekä oman hoitohistoriansa ja hoitosuunnitelmansa hallinnassa. Myös ajanvaraus hoituu näppärästi juuri silloin kun se on asiakkaalle sopivinta.

”Oral muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Myös Sini muuttuu meidän mukana. Uusimmat tilamme eivät ole enää saman näköisiä kuin ensimmäiset, vuonna 2009 suunnitellut tilat. Sini ei kangistu kaavoihin, vaan pystyy jatkuvasti uudistumaan, kuitenkin siten että Oralin brändi ja tunnistettavuus säilyy.”

Syväoja on toiminut hammaslääkärialalla 90-luvun alusta saakka ja tietää mistä puhuu. Alalle mahtuu monen näköistä toimijaa ja tietynlainen kotikutoisuus leimaa perinteisiä yhden tai kahden hammaslääkärin vastaanottoja. Oralille asiakas ja asiakkaan kokemus hammashoidosta on kaikki kaikessa. Suomen kattavimpien hammaslääkäripalveluiden lisäksi asiakkaalle halutaan tarjota kaikilla osa-alueilla positiivinen kokemus.

”En voisi itse koskaan edes oppia sellaista silmää, mikä Sinillä suunnitteluun on. Hän oivaltaa nopeasti ja on hyvin luova. Parasta Sinissä on luotettavuuden lisäksi se, että hän on aidosti asiakkaan, ei itsensä asialla. Hän on aina etsinyt meille parasta ratkaisua. Kaiken lisäksi yhteistyömme on ollut erittäin joustavaa. Ajoittain on tullut akuutteja tilanteita vastaan ja Sini on reagoinut todella nopeasti ja ollut aidosti meitä varten.” Syväoja tähdentää lopuksi kuinka mukavaa VDF:n porukan kanssa on ollut tehdä töitä. Oralin ja VDF:n yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa.