BLOGI

24 marras 2016

SEINÄLLINEN VIHREYTTÄ

Haluaisitko lisätä työpaikkasi viihtyvyyttä, lieventää stressiä, parantaa työntekijöiden työvireyttä tai vähentää sairasteluja? Tutkimusten mukaan nämä ovat viherseinän tuomia hyötyjä.

Viherseinällä viimeistellään hyvin suunniteltu ja toteutettu sisutus kokonaisuudeksi. Kasvit toimivat muuta sisustusta täydentävänä visuaalisena elementtinä ja niillä on tutkimusten mukaan todellisia terveysvaikutuksia. Viherseinä puhdistaa huoneilmaa sitomalla itseensä epäpuhtauksia ja hiilidioksidia, sekä vapauttamalla happea. Huoneilman laadulla onkin paljon merkitystä, jos mietitään että ihminen saattaa viettää sisätiloissa jopa 90% ajastaan. Visuaalisen ilmeen ja paremman huoneilman lisäksi viherseinällä voidaan parantaa tilan akustiikkaa, sillä se vaimentaa ääniä ja madaltaa melutasoa tilassa.

Viherseinissä käytetään kasvualustana kevytsoraa tai aktiivihiiliseosta, jotka eivät tarjoa kasvualustaa pieneliöille, toisin kuin multa. Viherseinät vakuuttavat vaivattomuudellaan, kasteluvälit ovat muutaman kuukauden välein, tämän mahdollistavat seinissä olevat kastelujärjestelmät. Ja myös itse kastelun voi ulkoistaa viheryritykselle. Voidaankin sanoa, että viherseinässä kohtaavat kaksi hyvää elementtiä, luonnon läheisyys ja nykyaikainen teknologia.

Sammal ja jäkälä tuovat oman mielenkiintoisen mausteen vihersisustukseen. Näistä valmistetut sisustustaulut ja -seinät tai vaikkapa leijuviksi asennetut levyt tai pallot, tuovat raikkaan ja luonnon läheisen ilmeen julkiseen tilaan.

Vain mielikuvitus on rajana, mitä kaikkea vihersisustuksen saralla voi toteuttaa kohteessasi. Persoonallisilla sekä näyttävillä viherseinillä ja -ratkaisuilla saadaan tilaan luovuutta, raikkautta ja mielenkiintoa…sekä onnellisuutta ja terveyttä.

adminpomo